YENİ EVİM PROJESİ Açıklandı! Yeni Evim Konut Kredisi TÜM DETAYLAR!

 0,69 faiz oranlı yeni evim projesi detayları, yeni evin projesi açıklandı. Yeni açıklanan konut kredisi kampanyası hakkında bilgiler, yeni evim projesi nasıl başvurulur yeni konut kredisi kampanyasından kimler faydalanabilir. 4 Ocak 2023 tarihinde açıklanan yeni evim yeni konut kredisi kampanyası hakkında tüm detaylar.


Hazine ve maliye Bakanı Nureddin nebati ve Çevre şehircilik iklim değişikliği bakanlığı Murat kurum tarafından ortak bir basın toplantısı ile 4 Ocak 2023 tarihinde duyurulan yeni evin projesi yani yeni konut kredisi kampanyası orta gelirli vatandaşlarımız tarafından büyük heyecan yarattı. Proje kapsamında evi olmayan vatandaşların düşük faiz oranı ile uygun ödeme seçenekleri ile 15 yıl vade gibi uzun vadede kira öder gibi konut sahibi olabilmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bugün açıklanan yeni konut kredisi projesinin şimdiye kadar edinilen tüm detayları sizler için burada derledik.









1) yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyen kişiler konut değerinin %10’u kadar peşinat ile başvuruda bulunabilirler kalan yüzde doksanlık kısmını kredi olarak 0,69’dan başlayan Seçenekler ile kullanabilecekler.


2) proje kapsamında satın alınan ev beş yıl boyunca başka birine satılamayacak. 

3) proje kapsamında kredi kullanıp konut sahibi olacak kişiler sıfır konutlarda 15 yıl vade seçeneği ve 5 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. 

4) yeni projenin faiz oranları 0,69 dan başlayacak.

5) yeni konut kredisi ne başvurular ve konut kredisi ne dair tüm detaylar sürecin ilerleyişi 16 Ocak 2023 tarihinde devletimiz tarafından açıklanacak olan bir internet sitesi ile süreç takip edilebilecek. 

6) kampanya ile alınan evin kredi taksitleri hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek.

7) 1 ve 2 bölgelerden konut alınacaksa son 1 yıldır o ilde ikamet şartı bulunuyor.

8) Tamamlanmış ya da yapımına başlanmış konutlardan kredi kullanılabilecekler.

9) kampanya sürecinde fiyatları kontrol edecek bir komisyon kurulacak.


İLLERE GÖRE KREDİ TUTARLARI

Yeni konut kredisi proje kapsamında illere göre kredi tutarları belirlenecek. İstanbul’da en fazla 5 milyon TL ikinci bölge olan illerde 3 milyon TL üçüncü bölge ile elindeyse en fazla 2 milyon TL kredi kullanılabilecek. Tüm bölgelerde asgari peşinat tutarı %10 olarak belirlenmiştir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.