0,69 - 0,99 Faizli 15 Yıl Vadeli Yeni Konut Kredisi Kampanyası Geliyor TÜM DETAYLAR

Yeni düşük faizli konut kredisi kampanyası 0,69 ve 0,99 faiz oranı ile 15 yıl vadeli yeni konut kredisi kampanyası hakkında bilgiler hükümetin hazırladığı yeni düşük faizli konut kredisi müjdesi ile ilgili tüm detayları konuya ilişkin bilgileri sizler için burada derledik. 

Bildiğiniz üzere Mayıs 2022'den bu yana kredili konut satışları yapılan bazı kısıtlamalar sebebiyle durma noktasına gelmiş durumdaydı. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlarımız 300 bin TL'den fazla kredi alamamaktaydı. Bunun üzerine artan konut fiyatları ile birlikte orta gelirli vatandaş konut alma hususunda büyük zorluklar çekmekteydi. Son bir yıl içerisinde 2 3 katına çıkan konut fiyatları Kredi kullanıp konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için imkansız bir hal almıştı. Ortalama bir buçuk milyon TL'ye bir konut almak isteyen vatandaş maksimum 300 bin TL'sini kredi olarak kullanabilmekteydi. 


Mayıs 2022'den beri uygulama kısıtlamalar kaldırılma hazırlığı hükümet tarafından yapılıyor ve yeni bir konut kredisi kampanyası sinyalini bakan Murat Kurum "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah yakında açıklarız." sözleri ile vermişti. Şimdi hükümet kanadında yeni 15 yıl vadeli orta gelir düzeyini ev sahibi yapacak olan yeni konut kredisi kampanyası için hazırlıkların sonuna doğru gelindiği öğrenildi.

Çevre ve şehircilik iklim değişikliği bakanlığı ve hazine ve maliye bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma ve hazırlık ile yeni konut kredisi kampanyası önümüzdeki günlerde duyurulacak. Açıklanacak olan yeni konut kredisi kampanyasının detayları henüz edindiğimiz bilgileri yeni konut kredisi kampanyasının özellikleri ve uygulaması hakkında tüm detayları sizler için araştırdık ve hazırladık.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI HAKKINDA BİLGİLER

- Yeni konut kredisi kampanyası 15 yıl vadeli olacağı bekleniyor.

- Yeni konut kredisi kampanyası 0,69 ve 0,99 faiz oranı ile duyurulacak.

- Yeni konut kredisi kampanyasının faiz oranı başvuracak olan kişilerin gelir düzeyine göre belirlenmesi bilgiler arasında.

- Yeni konut kredisi kampanyasının ilk 2 yıl geri ödemesiz olması da konuşuluyor.

- Yeni konut kredisi kampanyasından en uygun faizli oranlarından ve en düşük ödeme tutarlarından hiç konutu bulunmayan kişiler faydalanabilecek.

- Yeni konut kredisi kampanyası ile vatandaşlar konut değerinin %80ine kadar kredi kullanabilecekler %20 peşinat istenecek.

- Yeni konut kredisi kampanyasından faydalanacak olan kişiler satın aldıkları konutu 5 yıl satmama şartı da konuşulanlar arasında.


YENİ KAMPANYA HAKKINDA ÇIKAN HABERLER

Bilindiği üzere TOKİ konut kampanyasına 8 milyon kişinin üzerinde vatandaşımız başvuru yapmıştır. TOKİ'nin konut kampanyasına yüksek rağbet olduğu gibi yeni konut kredisi kampanyasına da milyonlarca vatandaşımızın başvurması bekleniyor. Yeni konut kredisi kampanyasına dair tüm gelişmeleri sizler için takip edeceğiz yeni bilgiler ulaştıkça sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.