Barınma Yardımı BAŞVURUSU 2023

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlara hız kesmeden devam ediyor. Son olarak vatandaşlarımızın evlerinin tadilatı için açtığı barınma yardımı nakit desteği hakkında önemli bilgileri sizler için araştırdık.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza sunulan Barınma Yardımı'na kimler nasıl başvurabilir, Barınma Yardımı parasını nasıl alabilirsiniz konuya ilişkin tüm detayları sizler için hazırladık.


barınma yardımı başvurusu 2023


Ülkemizde vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan anayasa ile korunan barınma hakkı, sosyal devlet anlayışımızın bir görevi olarak devletimizden zor durumda olan vatandaşlarımıza barınma yardımları ile barınma ihtiyaçları desteklenmeye devam ediyor. Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayırdığı fon ve kaynaklar ile vatandaşlarımızın yaşan standartlarını yükseltmeye yönelik adımlarını sürdürüyor. Son yıllarda sosyal yardımlar konusunda devletimiz gaza sonuna kadar basmış vaziyette. Yüzbinlerce aileye gıda destekleri, ekonomik destek paketleri, eğitim, ulaşım ve çeşitli yardımlar ile nefes olmaya devam ediyor. 

BARINMA YARDIMI NE KADAR?

Aile başına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan tahsis edilecek tutarlar ne kadar, aile başına barınma desteği ne kadar veriliyor detaylar;
  • Evini onaracak vatandaşlar için : 75 Bin TL 'ye kadar barınma yardımı veriliyor.
  • Prefabrik ev yapımları için aile başına : 150 Bin TL'ye kadar barınma yardımı parası ödeniyor.
  • Betonarme ev yapımı için aile başına : 200 Bin TL'ye kadar barınma yardımı desteği veriliyor.


KİMLER BAŞVURABİLİR?
  • 18 Yaşını doldurmuş aile bireyi, sadece nüfus cüzdanı ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın barınma yardımı başvurusu 2023 yapabilir. 
ÖNEMLİ BİLGİ: 

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olmak

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Barınma yardımı desteğinden faydalanabilmek için yaşadığınız ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bizzat nüfus cüzdanınız ile birlikte müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında alınmaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.