PTT Kredi Başvurusu 2023

 Bankalar ile sorun yaşamış emekliler, babasından, eşinden maaş alanlar için PTT kredi başvurusu 2023 nasıl yapılmalı, PTT emekli kredisi hakkında hiç bir yerde olmayan özel bilgiler, kredi başvurusu yapılmadan önce bilinmesi ve uygulanması gereken hususlar, başvuru öncesi hazırlıklardan oluşan bilgi makalesi.

Ülkemizin en önemli kurumlarından birisi olan PTT aracılığı ile uzun yıllardan beri anlaşmalı olan bankalar, vatandaşlarımıza kredi vermektedirler. Ancak son iki yıldır PTT, aracılığı ile kredi veren banka sayısı 6'dan 1'e düşmüş durumda. Önceki yıllarda İNG, BURGAN BANK, ODEBANK, FİBA BANK ve DENİZBANK gibi bankalar PTT aracılığı ile maaş taşımalı kredi kullandırabiliyorken şuan ise sadece PTT aracılığı ile AKTİF BANK emekli kredisi kullandırabiliyor. Milyonlarca emekli PTT kredi başvurusu yaparken, başvuru öncesinde yapılması gereken hazırlık işlemlerini bilmediği için PTT kredi başvurusu 2023 olumsuz sonuçlanabiliyor ya da PTT kredisi başvurusu sırasında bir takım sorunlar yaşayabiliyor. Biz de kredi kullanmak isteyen vatandaşlarımızın karşılaşabileceği sorunlar ile nasıl çözüm üretebileceğine istinaden tüm ayrıntılara adım adım değineceğiz.



PTT KREDİ BAŞVURUSU YAPMADAN ÖNCE

ÖNEMLİ : PTT üzerinden Aktif Bank'a kredi başvurusu yapmadan önce yapılması gereken hazırlıklar.

  • Bankalarda sim kart blokeniz var ise, yani daha önce operatör değişikliği yaptıysanız (Turkcell'den Türk Telekom'a geçmek) sim kart bloke kaldırma işlemi için Aktif bank müşteri hizmetleri (0850 724 3050) ile irtibata geçmelisiniz. Müşteri hizmetlileri yetkilisi sizden bir mail adresi ister ve sim kart bloke işlemlerinin kaldırılması işlemini nasıl yapacağınıza dair bilgilendirici bir e-posta gönderir. Bu e-posta'daki yönlendirmeleri adım adım yapmanız gerekir  ve bloke işlemi ortalama kaldırılma süresi 48 saattir.
  • PTT emekliye kredi başvurusu yapmadan önce, cep telefonu numaranız güncel olmalıdır. Bankalara kayıtlı başka bir telefonunuz var ise yeni cep telefonunuzu yine müşteri hizmetlerinden arayıp güncelleme yaptırmanız gerekir.
  • PTT kredi başvurusu yapacak kişilerin sisteme kayıtlı adres bilgilerinin olması gerekmektedir. Kontrolünü e-devlet üzerinden arama kutusuna ikametgah yazarak ikamet adresinin olup olmadığını kontrole edin. Adres kaydı yok ise nüfus müdürlüğünden randevu alıp adres kaydınızı yaptırın.
  • PTT şubesine gidip başvuru yapmadan önce mutlaka ikinci bir kimlik götürün; üzerinde isminizin yazdığı bir kredi kartı da işinizi görebilir, ehliyet vs. olabilir.
  • Başvuru yapmadan önce cep telefonunuzun şarjı dolu olmasına dikkat edin, başvuru yaptıktan sonra Aktifbank kredi başvurusu 2023 değerlendirme aşamasına düşer ise sizi bir saat içerisinde güvenlik teyidi için bankadan arayabilirler, bu sebeple telefonunuz açık olmalıdır.
  • Kredi başvurusu değerlendirmeye düştüyse sessiz bir ortamda bankanın aramasını bekleyin ve sorulacak tüm güvenlik sorularına eksiksiz yanıt verin.

AKTİF BANK SMS İLE KREDİ BAŞVURUSU

PTT üzerinden maaş alıyorsanız yada NKOLAY Kredi başvurusu yapacaklar için SMS ile kredi başvurusu yapmanız mümkün. Aktif bank SMS kredisi başvurusu yapabilmek için; 

KREDİ  yazıp boşluk bırakın TC Kimlik Numaranızı yazıp, 3050’ye SMS göndererek, PTT'de sıra beklemeden mesaj yolu ile kredi başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru sonucunuz kısa bir süre içerisinde sizlere SMS ile geri dönüş yapılacaktır ve gerek duyulduğunda müşteri temsilcisi tarafından aranıp kredi başvurunuz hakkında bilgilendirileceksiniz.

PTT KREDİSİ FAİZ ORANLARI 2023 (AKTİF BANK) 

PTT Kredi Başvurusu
BANKAVADEFAİZKREDİTAKSİT
PTT
Aktif Bank
36%4,1910.000 TL622,90 TL
36%4,1930.000 TL1.819,56TL

AKTİF BANK MÜŞTERİ HİZMETLERİ 

Ödeme planı, borç yapılandırma, kredi öteleme, borç kapatması, kalan borç bilgileri ve bilgi güncellemeleri gibi her türlü sorularınız için 0850 724 30 50 numarasından Aktif Bank müşteri hizmetleri yetkilileri ile irtibata geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.