İBB 4500 TL Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

İBB 4500 TL burs başvurusu sonuçları açıklandı mı? İBB 4500 TL burs başvurusu 26 eylül 2022 tarihli burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs başvurusunda bulunan öğrenciler için nasıl bir yol izleyeceklerine dair faydalı bir içerik hazırladık.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi  Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Eylül 2022 tarihli sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gençlere bir müjde verdi. İmamoğlu yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine 4500 TL geri ödemesiz destek ödemesi yapacaklarını duyurdu. Gençler tarafından heyecan ile karşılanan bu destek ödemesine üniversite okuyan her genç başvurabilecek. 4500 TL destek ödemesi 75 bin öğrenciye verilecek, hiç bir geri ödeme istenmeyecek. Eğitim masraflarına büyük katkı sağlayacak olan 4500 TL geri ödemesiz destek ödemesine başvurular 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. 26 Eylül 2022 tarihinde başvuracak üniversitelilerin başvuruları bir komisyon tarafından değerlendirilip başvuru sonuçları ve ödemeler Aralık ayında yapılması planlanıyor. İBB'nin 4500 TL destek başvurusu sonuçları açıklandı mı? tüm ayrıntılar ile ilgili gelişmeleri sizler için kredidoktoru.com editörleri an be an takip edip sizlerle paylaşacak. 4500 TL destek ödemesine başvuruda bulunacak öğrenciler istenen tüm evrakları sisteme eksiksiz bir biçimde yüklemesi gerekmektedir. 

KİMLER FAYDALANACAK?



  • Lisans veya ön lisans okuyor olan TC vatandaşı öğrenciler faydalanabilecek. 
  • Öğrencinin anne, baba ya da kendisinin ikamet adresi İstanbul olması gerekiyor. 
  • Gelir durumu düşük olan öğrenciler. Hane geliri araştırılacak.
  • Dersleri iyi olan öğrenciler. 
BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK EVRAK LİSTESİ
  • Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınacaktır.
  • Kayıt donduran kardeşler değerlendirmeye alınmaz. Öğrencinin İstanbul Kart bilgisiTüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun olarak yürütülecektir. Açık öğretimde okuyan kardeşler değerlendirmeye alınmaz. Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge iban hesap numarası. Nüfus cüzdanı fotokopisi, Sabıka kaydı / Disiplin cezası almadığına dair belge. Vukuatlı Nüfus kayıt örneği. Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript. Bursluluk belgesi. Disiplin belgesi. Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, Maaş bordrosu)Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopi. Okuyan kardeşleri gösteren belgeler

İMAMOĞLU NE DEDİ?

ibb 4500 tl burs başvuru sonuçları


''İBB, bu yıl 75 bin üniversiteliye 4.500 TL katkıda bulunacak. Faiz yok, enflasyon farkı yok! Çünkü geri ödemesiz. Gençlerin her zaman yanındayız''

BAŞVURU NEREDEN YAPILIYOR?

https://gencuniversiteli.ibb.istanbul

BAŞVURU SONUÇLARI EKRANI

 - İBB 4500 TL burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Aralık ayının ilk haftası sonuçlar açıklanıp ödemeler yapılacak.

https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/Sonuc.aspx

(Başvuru sonuçları açıklandığı andan itibaren TC kimlik numaranız ile sorgulama yapabilirsiniz 4500 TL destek başvurusu sonuçları Aralık ayı başından itibaren açıklanacak. İlgili gelişmeler için takipte kalınız.)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.