Çocuk destek paraları 350 - 650 TL KASIM'da hesaplara yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çocuk destek parası alan aileler için ödemelerin Kasım ayı itibariyle hesaplara yatırılacağını açıkladı. 

40 milyar liralık dev bütçesi ile ihtiyaç sahiplerine can suyu olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında destekler hız kesmeden devam ediyor. Devletimiz program kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çocuk destek paralarını 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle hesaplara geçmeye başlayacak. Ödemeler tamamen çocuk sayısına göre belirlenecek olup, destekten sosyal yardım başvurusu kabul edilenler faydalanabilecek. 


Çocuk destek paraları 350 - 650


ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'mız Derya Yanık hanımefendi çocuk destek ödemeleri ile ilgili şu sözleri söyledi; 

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. 1-2 çocuklu hanelere 350, üç çocuklu hanelere 450, dört çocuklu hanelere 550, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçlıyoruz. Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız.

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN


KİMLERE BAŞVURABİLİR?
  • Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olan kişiler destek alabilir.

kira yardımı başvurusu


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.