KREDİ HAYAT SİGORTASI İADESİ NASIL ALINIR? Anlatımı

 Bankadan kullanmış olduğunuz kredinin kredi hayat sigortası iadesi nasıl alınır? Çekilen kredinin hayat sigortası nasıl geri alınır anlatımı, bankalardan geçmişte kredi kullanan kişilerin bu kullandıkları kredi kesilen kredi hayat sigortası iade işlemi e-Devlet üzerinden nasıl yapılır tüm detaylarına kadar resimli anlatım sizler için hazırladım. 


Geçmişten günümüze bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerin hayat sigortası mutlaka bankaların anlaşmalı firmaları tarafından yapılmak zorundadır. Çekmiş olduğumuz kredilerin bu kredi hayat sigortaları kredi kapatmalarının erken olması durumunda çoğu banka tarafından ve çoğu kredi hayat sigortası firması tarafından kişilerin hesaplarına otomatik olarak iade edilememektedir. Yani 36 ay vadeli bir kredi çektiniz diyelim çoğu sigorta firması bu kredinin kısa vadede kapatılması durumunda sizlere iadeyi otomatik olarak yapmayabilmektedir. Peşin ödenen hayat sigortasının iadesi de erken kapatma durumlarında geri alınması en doğal hakkınız olup geri alınması için nasıl bir yol izleneceğine dair size rehber olacak bir yazı ve anlatım hazırladım.


ÖNCE GEÇMİŞTEKİ KESİLEN HAYAT SİGORTALARINIZI KONTROL EDİN









ANLATIM

- e-Devlet üzerinden sigorta poliçelerinizi kontrol ederek hangi banka ve hangi sigorta şirketinin size sigorta poliçesi kesmiş olduğunu belirleyin.

- sigorta şirketinin ismini ve poliçe numaranızı öğrendikten sonra Google’dan sizin adınıza kesilen sigorta şirketinin adını aratarak müşteri hizmetlerini numarasını bulun.

- ilgili sigorta firmasının müşteri hizmetlerine erişememeniz durumunda bankamızın müşteri hizmetlerinden kesilen sigorta şirketinin yetkililerinin veya müşteri danışma merkezinin irtibat bilgilerini talep edebilirsiniz. 

- ilgili sigorta firmasına ulaşarak erken kapatılan kredinin sigorta iadesinin yapılması için talep oluşturmanız gerekmektedir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.